Pentru că mulți utilizatori probabil se întreabă ce s-a întâmplat cu forumul și unde au dispărut mesajele lor, mă simt dator să vin cu niște explicații, dacă Zeul internetului, proprietarul acestui forum, n-o face.
Cu câteva zile în urmă, îngrijorat de atmosfera de aici, care devenea tot mai irespirabilă din cauza comportamentului abuziv și dictatorial al administratorului fetishistul, care tăia și spânzura după bunul lui plac, aruncând cu interdicții în stânga și-n dreapta, eliminând zeci de subiecte care nu se încadrau în preferințele lui (de ajunsese „Arhiva” zona cu cele mai numeroase subiecte de pe tot forumul) și intimidând utilizatorii cu demersurile lui milițienești, am pus o postare în care dădeam exemple concrete,invitându-l să-și revizuiască atitudinea sau, dacă acest lucru nu-i posibil, să demisioneze.
Așa cum mă așteptam, postarea mea a sfârșit după numai câteva ore la Arhivă (adică la coșul de gunoi), iar replica lui a fost în tonul paranoic cu care ne-a obișnuit.
Ieri, după ce Zeul internetului i-a retras funcția de administrator, din răutate, răzbunare și ranchiună, a distrus cu bună știință tot ce se acumulase aici vreme de multe luni de zile, a șters absolut toate postările tuturor și a pus interdicție majorității (sau tuturor? nu știu exact) utilizatorilor.
Nici o secundă n-am intenționat să-i iau locul. Dumnezeu mi-e martor că n-am dorit și n-am solicitat niciodată vreo funcție pe acest forum, nici moderator, cu atât mai puțin administrator. O scurtă vreme am fost moderator la secțiunile „Dive autohtone” și „Dive internaționale” doar la insistențele Zeului, însă am căutat să fiu o prezență cât mai discretă, fără să latru la oameni, fără să dau cartonașe galbene și roșii. Fetishistul e incapabil să priceapă că oamenii vin aici când sunt excitați, ca să și-o frece, să caute pe alții cu gusturi similare, să se simtă bine și-atât. Nu are nimeni nevoie de regulamente și de cenzură, de o atmosferă de teroare în care să te întrebi, înainte de a posta ceva, dacă nu cumva cuvintele tale au să-l supere pe „atotputernicul” care stă cu biciul în mână.
Nu doresc nici în clipa asta nici un fel de funcție, ba mai mult, nici nu sunt de părere că forumul ar avea nevoie de o armată de moderatori. Vechiul forum, cel puțin la început, când era condus de „labagiul”, nu țin minte să fi avut moderatori. Labagiul se ocupa personal, dacă nu mă înșel, să șteargă postările duble, să mai multe câte un subiect în altă categorie etc. Așa mi se pare normal. Când creezi un forum, te ocupi de el, nu îi pui pe alții s-o facă, și cu atât mai puțin nu dai puterea unui om care se vede bine că nu e pregătit pentru ea. Asta ca să mă exprim eufemistic ;-)
Eu n-am nici timp, nici nervi și nici răbdare să stau toată ziulica cu ochii în calculator ca să urmăresc ce-a mai zis ăla, ce-a mai făcut celălalt etc. O mai spun o dată, să se înțeleagă: N-am luat atitudine împotriva fetishistului ca să-i „fur” funcția, ci pentru că modul lui de comportament devenise aberant.
N-am idee ce se va întâmpla cu forumul pe mai departe. Un singur lucru știu: dacă eu aș fi fost creatorul sau proprietarul lui, m-aș fi ocupat personal, și în nici un caz nu l-aș fi lăsat „vătaf pe moșie” pe fetishistul, ale cărui probleme și devieri de comportament ni le amintim bine cu toții, cei de pe vechiul forum.